Gymnastiek
U bent hier: Groepen » Bodyfit

Bodyfit

Onze BodyFit lessen worden gegeven door Lies.
'BodyFit’ is een intensieve conditie training waarbij geen moeilijke pasjes worden gedaan. Body-fit betekent letterlijk fit lichaam. Om je lichaam fit(ter) te maken is het noodzakelijk om langduur sporten te gaan beoefenen. Na 20 minuten bewegen vindt namelijk optimaal vetverbranding plaats en neemt de conditie verbetering van hart en bloedvaten toe. Body-fit is een perfecte combinatie van langduursport en figuurverbetering.
Wil je ook vandaag beginnen aan een gezondere LIFE-STYLE? Wil je AFVALLEN na een zwangerschap of heb je last van overgewicht?Wil je een betere CONDITIE krijgen of gewoon en een gezellig uurtje SPORTEN? Kunnen je Buik, Billen en Benen wel wat training gebruiken om weer wat strakker in hun vel te komen zitten? Heb je één vraag met JA beantwoord, geef je dan snel op!!!

Wat doe je bij Bodyfit nou eigenlijk voor je lichaam?
Het eerste half uur van Bodyfit bestaat uit een workout op basis van een 'aërobe' training. Aëroob betekent zuurstof. Zuurstof (gewoon door inademing lucht) en een verhoogde hartslag (door intensieve beweging) is de combinatie waarbij de spieren activiteit kunnen leveren, waardoor allerlei processen in je lichaam aan het werk worden gezet, mits je langer dan 20 minuten onafgebroken traint. Deze cardio-training geeft vele voordelen. Lees verder voor de voordelen.

- De verbetering van de algehele conditie en uithoudinsvermogen van het cardiovasculaire (hart- en bloedvaten) systeem, je daagt je eigen lichaam uit om de capaciteit te vergroten, wat een gezonde uitwerking heeft
- Zuurstof opname neemt toe, waardoor het ademhalingsysteem word verbeterd en je longinhoud groter wordt
- Lichaamsvetten gaan onmiddelijk verbranden!!! Dit proces is na 20 minuten optimaal en stoppen tussentijds zou zonde zijn, want dan is gelijk het hele effect weg.
- Coördinatie wordt verbeterd
- Daling van je hartfrequentie na het sporten, is gezonder voor je! Het verkomt hoge bloeddruk
- Verschillende energiesystemen zijn actief, waardoor organen bezig gaan met het verwerken van afvalstoffen en het aanmaken van nieuw weefsel
- Immuunsysteem = afweersysteem wordt verbeterd
- Calorieverbruik neemt toe, dus vetpercentage neemt af!
- Stofwisseling gaat omhoog, ook in rust. Dit betekend een snellere verbranding van voedsel, dus kun je meer eten!
Het tweede half uur van de Bodyfit les bestaat uit Bodyshaping oefeningen. Deze vinden veelal plaats op de grondmatjes. Dit gedeelte van de les, waarbij o.a. de rug, armen, schouders, de buik, billen en benen worden getraind, heeft ook zo z'n eigen uitwerking op het lichaam. Hieronder een overzicht van de voordelen.
- Spierconditie: het zogenoemde spieruithoudingsvermogen gaat omhoog
- Capaciteit om vet te verbranden neemt toe
- Pees en peesaanhechting worden sterker
-Spierbalans, lichaamshouding, stabiliteit en je coördinatie wordt verbeterd
- Gewrichtsbanden worden sterker
- Spieren worden sterker en leniger
- Flexibiliteit van de spieren en gewrichten waardoor kans op blessures afnemen
- Het geeft je spieren een steviger uiterlijk, dus je lijf ook!!

LESTIJDEN seizoen 2018-2019
- Donderdag: 19:00 - 20:00
In de reguliere schoolvakantie's zijn er geen lessen.

CONTRIBUTIE
€ 23,00 per maand


Sponsoren
  • luxury floors logo
  • vosbant
  • ls Stucadoorsbedrijf
  • logo hanzesteden
  • Logo Vos
  • Logo Flex Direct0513